Bačići 36, Rijeka

Sigurna vožnja i ljepši izgled auta

Nakon poliranja farova vožnja će biti sigurnija, osobito po noći ili kiši.

Posjetite nas na adresi Bačići 36 ili nas nazovite za dogovaranje termina.

Zašto je potrebno polirati farove?

Farove je potrebno polirati zbog sigurnosti, odnosno da bi vidljivost po noćnoj vožnji bila bolja. Isto tako zbog estetike ali i radi prolaska na tehničkom pregledu. Većina auto farova su plastični i kao takvi podložni su oštećenjima. Svjetla automobila su konstantno izložena vremenskim utjecajima kao što je velika hladnoća ili vrućina.

Stoga je normalno da nakon nekoliko godina naši farovi nisu više kao novi i gube prozirnost, postaju žuti ili zamagljeni, pa tada vožnja više nije sigurna pogotovo po noći jer je osjetno manja vidljivost. To je siguran znak da hitno moramo nešto učiniti. Nije nužno kupovati nova svjetla jer ona su dosta skupa. Postoji druga opcija znatno jeftinija, a to je poliranje farova. To je proces koji traje 2-3 sata, a vratiti će prozirnost Vašim farovima.

Poliranje se vrši na licu mjesta, odnosno nije potrebno skidati svjetla već samo zaštiti karoseriju.
Poliranje farova
Poliranje farova

Kakav je postupak poliranja i koliko traje?

Premda se usluga naziva poliranje farova, ipak ima tu nekoliko predradnji i post radnji. Prije svega, potrebno je zaštiti karoseriju da ne bi došlo do oštećenja.

Zatim se radi suho i mokro brušenje, koje se obavlja posebnom brusilicom i papirima za brušenje. Nakon suhog i mokrog brušenja slijedi poliranje u nekoliko faza, no posao još uvijek nije gotov.

Potrebno je očistiti i odmastiti farove od ostataka paste za poliranje. Važno je komprimiranim zrakom ispuhati ili visokotlačnim uređajem isprati auto da bi se uklonila prašina koja je nastala brušenjem. Na kraju slijedi aplikacija zaštite u obliku sintetičkog premaza.

Vrijeme trajanja postupka ovisi o vrsti, veličini i obliku fara te o stupnju oštećenja. Prosječno vrijeme trajanja gore navedene usluge je 2 do 3 sata.

Poliranje farova

230 kn po svijetlu
  • Brušenje
  • Poliranje
  • Zaštita

Važna napomena

Važno je napomenuti da se poliranje farova odnosno njihova restauracija isključivo vrši na vanjskom dijelu, ukoliko svjetlo ima unutarnja oštećenja, ista nećemo biti u mogućnosti ukloniti.

Posjetite nas na adresi Bačići 36 ili nas nazovite za dogovaranje termina.

Poliranje automobila

Osim usluge poliranje farova, nudimo Vam i uslugu poliranja karoserije automobila